4 × öt =

tizenhét − 1 =

A hétvégén volt időm megcsinálni a szokásos félévenkénti gardróbrendezésem és a szükséges selejtezést, ám a végén csalódottan konstatáltam, hogy a szekrényem továbbra is úgy néz ki, mintha semmit sem dobtam volna ki belőle, pedig már jó ideje próbálok ügyelni arra, hogy kerüljem az impulzív vásárlásokat és legyek megfontolt, környezettudatos fogyasztó. Ha te is tapasztaltad az “egyet kihúzok, és minden rámesik” effektust, akkor figyelj!

A mai cikkben elhoztam nektek a Future Learn kihívását, melyet pár személyes tippel, tapasztalattal egészítettem ki. A kihívás ebben a jelenlegi vírusos időszakban egy tökéletes karantén alatti unaloműző is lehet. A gardróbelemzés a felesleges szabadidő eltöltése mellett viszont egy nagyon jó program arra, hogy csomó dologban felnyissa szemünket. Olvass tovább és légy része egy önismereti kihívásnak, ami rávilágít vásárlási-és öltözködési szokásaidra és identitásodra.

Sokszor hallottátok már tőlünk, hogy egy nő ruhatára olyan, mint az élete, de ez valóban egy arany igazság. Ezért tartom én is fontosnak a ruhásszekrény rend szerinti átnézését.

Az alábbi Gardróbtérkép készítő kihívás is ezzel kezdődik:

 • készíts egy “leltárt” szekrényed tartalmától (javaslom, kösd össze a kellemeset a hasznossal és csinálj egy selejtezést is, és a nem szükséges darabokat pedig állapotuktól függően ajándékozd el vagy helyezd újrahasznosító konténerekbe, hogy körforgásban maradjanak) a zárt csoportban, ebben az élőben meséltünk arról, hogyan alakíthatod, rendezheted a ruhatárad magadhoz. FIGYELEM, csak tagsággal nézhető a videó. Jelentkezz be!

banner

 • mérd fel magadban, hogy körülbelül évente mennyi ruhát dobsz ki
 • próbáld a darabokat egy képzeletbeli idővonalra szortírozni az alapján, hogy mikor vásároltad
 • ha a szortírozási feltételeket tovább tudod bővíteni azzal, hogy slow fashion és fast fashion darabok, akkor azért kapsz a Műhely csapatától egy piros pontot!🙂
 • fotózd be a kupacokat

A kapott eredmény alapján a következőkön kell elgondolkoznod:

 • próbáld meg beazonosítani mely ruháidat hordod a legtöbbet
 • arányosítsd, hogy évente hány terméket vásárolsz és hánytól válsz meg
 • melyik a legdrágább cikk a szekrényedben
 • mely darabokhoz kötődsz érzelmileg a legjobban

Elégedett vagy az eredménnyel?

 • Ha igen, akkor ez a kis projekt megerősíthet abban, hogy van egy jól kialakított, megfontolt, kifinomult, egységes és környezettudatos ruhatárad. A saját egyéni stílusod már kialakult és ez egy hosszú, tudatos folyamat eredménye, csak így tovább!
 • Ha nem, akkor sincsen semmi gond, hiszen a kapott eredmény alapján látod azt, hogy mikre kell odafigyelned a jövőben történő vásárlásaidnál, mint például “a következő árleszállításkor nem veszem meg a két számmal kisebb blúzt, hátha belefogyok alapon, csak mert akciós”. Neked szól a következő pár sor!

Egy összeszedett, tudatos, kiforrott ruhatár kialakítása nagyon összetett feladat és nőként mindegyikünk belefut egy-egy vásárlási bakiba. Ahhoz, viszont, hogy ezeket minimalizáljuk, tisztában kell legyünk azzal, mi fejez ki bennünket a legjobban, mi áll jól és mi nem.

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is: