tizenhárom + húsz =

három × 4 =

“Biztosra megyek, a feketét választom”, “a fekete karcsúsít”, “túl öreg vagyok ahhoz, hogy színeset vegyek”, “a piros kurvás”, “a rózsaszín túl gyerekes” – ismerős mondatok, ugye? Tudtad, hogy a színek elképesztően befolyásolják a megjelenésed? A bőröd, a szemed és a hajad természetes színei elárulják, melyek azok az árnyalatok, melyek a legelőnyösebb énedet erősítik. Mutatom, hogyan!

Léteznek olyan színek, melyektől szürke, sápadt vagy sárgás árnyalatúvá válik a bőröd, sőt kiemeli a táskákat a szemed alatt és sokkal fáradtabbnak tűnsz tőle. És léteznek olyanok, melyektől fiatalabbnak, ragyogóbbnak, selymesebbnek, élettelinek és élénkebbnek néz ki az arcod.  Ezeket támogató színeknek hívjuk. Támogatnak téged, a személyiségedet, a külső megjelenésedet és ezáltal a belsődet is, melytől sikeresebb lehetsz munkában és magánéletben egyaránt. Nem beszélve arról, hogy önbizalmat ad. 

L6C8378

De mégis hogyan, mi alapján állapítható meg, hogy milyen színek illenek hozzánk?

Johannes Itten svájci festő és művészpedagógus kidolgozott egy évszaktípus elméletet, mely alapján a négy évszak színeivel meghatározható, hogy milyen színtípusba tartozunk. A négy évszak és ezek keveredéseiből 12 típus különböztethető meg.  Több, mint 100 színes kendő segíti a stílusszakértő gyakorlott szemét, hogy megállapítsa, az aktuális színek hogy viselkednek az arc körül. Amelyik színkendő előnytelen, az kiemeli a bőrhibákat, elszínezi az arcot, foltossá teszi, a szem színét eltompítja, vagy elnyomja. Az előnyös színkendőtől egyenesen ragyog az arcunk és mitagadás, smink nélkül is élénkké, fiatalossá varázsolja. Hiszen tényleg varázslatnak tűnik! Pedig nem az!

Egy életre szól

Egy színtanácsadáson, pár óra alatt egy életre szóló készséget sajátíthatsz el, ami után már nem ugyanaz lesz a nézőpontod a teljes önmagadról, és az öltözködésedről. De ha jól belegondolok, bármiről, ami a színekkel kapcsolatos: az otthonod berendezéséről, a függöny kiválasztásáról, a szülinapi torta kiválasztásáról. Továbbá:

  • teljes megújulásban lesz részed kívül-belül
  • VÉGRE jól érezheted magad a bőrödben
  • kapsz egy színkártyát a színeiddel, ami szuper segítség vásárlásnál vagy varratásnál
  • a ruhatárad is megváltozik, sokkal variálhatóbb lesz
  • segít a kiegészítők kiválasztásában
  • a mintavilágod és stílusod megtalálásában
  • ki fogod tudni választani a tökéletes hajszínt
  • a tökéletes szemüvegkeretet
  • és a legharmónikusabb sminket

Segít abban, hogy te lehess AZ A NŐ vagy FÉRFI, aki lennél szeretnél!

Így írnak róla azok, akik már részt vettek a színtanácsadáson:

Gyerekkoromban nagyon sokszor megkaptam azt anyukámtól, hogy kire ütöttem, hogy ilyen igényes vagyok.
Például amiről emlékem van, hogy még iskolás sem voltam, talán 5 éves lehettem, és fehér harisnyát kellett felvennem. Ki voltam akadva, hogy én miért nem kaphatok már bőr színű harisnyát, ez a fehér annyira gáz. Szóval valahol már itt elkezdődött a szép(?) iránti érdeklődésem.
A színtanácsadás nagyon jó iránymutató volt számomra, mert régebben vettem olyan ruhákat, aminek a fazonja nagyon tetszett, de valamiért nem stimmelt valami, amikor felvettem. Ma már tudom, a szín nem volt hozzám illő.
Eszméletlen furcsa volt felfedezni, hogy nem csak a fekete állhat jól, annak ellenére hogy soha nem voltam vékony. Van egy-két szín, amivel a mai napig nem vagyok megbarátkozva, de ha elmegyek egy boltba, legalább tudom, hova ne nyúljak. – Anikó

Ugyan észrevettem magamon, hogy “elszürkültem”, azaz nem mertem viselni csak semleges színeket, amik elnyomtak engem. Itt megerősítést, bátorítást kaptam színek terén is, és a hajam színe és formája terén is. Megerősítést is kaptam, hogy mennyivel jobb így a hajam! – Linda

Baján egyetlen helyen vehetsz részt szín és stílustanácsadáson a Beango Stílusműhelyben!

Szólj a barátnődnek és jelentkezzetek: stilusmuhely@kretterbea.hu

A továbbiakban az évszaktípusokat vesszük górcső alá. Lájkold, oszd meg, csatlakozz a zárt csoportunkhoz és mesélj róla másnak is! Köszönjük 🙂

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is: