20 − 3 =

2 × 5 =

Irónikusan hangozhat, hogy a járvány kellős közepén a divatról beszélünk, kit érdekel ez most. A tanács az, hogy #maradjotthon, így sokan arra kényszerültünk, hogy otthon dolgozzunk. Van akinek kényszer a home office, van akinek megváltás, mindenestre minden teendőt, amit eddig a munkahelyen végeztünk, most otthon a négy fal között kell teljesítsük, ami esetenként akár konferencia, vagy skype-os beszélgetéseket is jelenthet.
 

Hogy lehetsz a legeredményesebbek, és hogyan tartsd fent a hatékonyságodat az otthon kényelmeben, használva a ruhatárad, és a divat eszközeit?

 
Ugye mennyire jó otthon eltölteni egy pizsomás délelőttöt, napot, két napot….de előbb utóbb biztosan elkezdesz bepunnyadni, letargiába esel és hatalmába kerít egy nyomott, rossz hangulat.  Na és hogyan tudsz ebből kijönni? Vegyél fel “hangulatjavító” ruhákat. Ez azt jelenti, hogy javítsd a kedélyállapotod a kedvenc színeiddel, a kedvenc pihepuha gyapjúpulcsiddal, vagy akár világos, élénk színek viselésével, bármivel, ami emeli a közérzeted. 
A munka és a felállított napirended betartásához, pedig koncentrálj, a hangulatjavítás mellett, a hatékonyság növelésére is. 
 
Minden olyan szerepben, amiben élsz, legyen az alkalmazott, a szerető, a feleség, a szülő stb. rendelkezel egy öltözködési normával, érdemes átültetni az otthonodba is. Bármelyik szerepben vagy éppen, abban az öltözékben tedd, amiben egyébként is tennéd, ha nem otthon lennél.  Ez szükséges ahhoz, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott funkciódban.
 
Szóval ha home office van, vegyél fel egy inget és egy blézert, vedd fel ugyanazt, amit a munkahelyeden viselnél egyéb esetben. Ha ez teljesen idegen tőled az is lehet, hogy neked elég, ha csak egy-egy elemet emelsz be, pl. ing egy laza nadrággal, vagy otthoni póló zakóval. 
Játszhatsz is. Viselheted például azokat a darabjaidat, amelyeket eddig valamiért nem mertél felvennii a munkahelyre.
 
Nehéz helyzetben vagyunk ezekben a hetekben. A vírushelyzetet vedd komolyan, viszont amit otthon megtehetsz az az, hogy használod a divatot, élvezed és merész vagy, mert nincsenek szabályok.
 
Meséld el, hogy az elmúlt héten hogyan tudtál munkahangulatba kerülni, milyen eszközökkel tudtad a hatékonyságodat növelni?
 
 
Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is: