kettő × 5 =

16 + 7 =

 

“Érdekes nőkkel, nem csak nőknek érdekes témákról” – ez a szlogenje Magyarország kábé egyetlen feminista témákkal foglalkozó podcastjének, a Vénusz Projektnek. 

 

A Vénusz Projekt alapító-házigazdái Rutai Lili és Solti Hanna fiatal újságírók, akik külön-külön is sokat foglalkoznak társadalmi és kulturális témákkal. Hát még együtt! Z-generációsok, bátrak, kritikusak, mégis lazák. Az augusztus óta “sugárzó” Vénusz Projekt egyike volt a Magyarországon – külföldhöz képest némi késéssel – végigsöprő podcast hullámnak. 

 

A podcast gyakorlatilag egy ingyenes rádióműsor, ami hanganyagként elérhető az interneten és számos zene- és podcast-megosztó platformon. Sőt, le is tölthető, így offline is hallgatható. A Vénusz Projekt kéthetente jelentkezik új epizóddal, és már a legtöbb “kézenfekvő” felületen rendelkezésre áll: Spotify-on, Youtube-on, Apple Podcasts-en, Google Podcasts-en. 

 

A Vénusz Projekt első évadának adásaiban Lili és Hanna meghívott szakértő vendégeik társaságában olyan témákat feszegetnek, mint a rossz adományozás és a hétköznapi fenntarthatóság; feltették  a kérdést, hogy van-e szexizmus az irodalomban vagy éppen a városi terekben; boncolgatták a female-gaze kifejezés jelentését és létjogosultságát; megvitatták, hogy milyen a nők helyzete a zeneiparban és a borászatban. Mindezt női aspektusból, némi vagány és cseppet sem radikális feminizmussal fűszerezve. 

foto -fejer-bernadett

A második évadban biztosan lesz szó a színházi és az akadémiai MeToo-ról, a jóga legmodernebb vonaláról, a vogue szubkultúráról, a környezetvédelemről, a pornóról és a menstruációs szegénységről is. Természetesen mindegyikről hozzáértő, érdekes nők társaságában, nem csak nőknek érdekes kérdésekkel. 

 

A Vénusz Projekt eddigi összes adása elérhető itt: www.linktr.ee/venuszprojekt 

Kövesd a Vénuszt Instagramon: https://www.instagram.com/venuszprojekt/ és Facebookon: https://www.facebook.com/venuszprojekt.podcast/ 

 

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is:

Az önbizalom kódja

Hogyan alakítsd ki egyedi stílusod?

Nőiességed titkának felfedezése, hat egyszerű lépésben