három × 3 =

20 − hat =

Az anyaság nem kifogás, hanem indok arra, hogy kívül belül jól érezd magad a bőrödben.

A munkám egyik lénye az, hogy új nézőpontokat adjak az ügyfeleimnek magukról és az életükről. Ezzel a cikkel is éppen ezt szeretném elérni nálad. Lásd máshogy magad, mint eddig.

6 éve vagyok anya. Ez az élethelyzet mindenkit megváltoztat és ez így van rendjén. Engem is kicsavart az addigi életemből. Más lett fontos, és sok dolog lényegét vesztette. Egy dolog azonban stabil. A fiaim iránti szeretet. Ennél nincs és nem is lesz stabilabb pont az életemben.

Lássuk be, sokszor fáradtak vagyunk, megkérdőjelezzük magunkat, az épelméjűségünket, a párunkkal való kapcsolatunkat, vagy épp a nőiességünket. (De még sorolhatnám a listát a végtelenségig.) Ebben a cikkben az utóbbiról fogok írni neked.

Minden anya egyértelműen boldog és kiegyensúlyozott jövőt álmodik meg a gyerekének. Szilárdan hiszi, hogy arra született a fia, vagy a lánya, hogy boldog legyen. Mindannyian erről álmodunk. Ez minden anyában közös, (ahogy az is, hogy legalább egyszer ráejti a babája fejére a mobilját etetés, vagy altatás közben.)

Időutazás

És ezen a ponton kicsit utazz vissza az időben. Oda, ahol te is gyerek voltál még. A te szüleid is ugyanezt kívánták neked. És most nézd meg, ehhez képest milyen életet élsz nőként, és anyaként. Nézd meg jól, hiszen a lányodból statisztikailag szinte biztos, hogy olyan anya és nő lesz, mint amilyen te most vagy. A fiad pedig egy olyan nőt fog elvenni, amilyen te vagy. Ha most jól érzed magad ettől a gondolattól, akkor jó úton vagy. Jól érzed magad a bőrödben, tisztában vagy magaddal. Látod azt, hogy miben vagy erősebb és miben vagy gyengébb egy-egy élethelyzetben. Ezeket vállalod a gyereked előtt is, és nyíltan tudsz is beszélni róluk. Majdnem minden nap szereted magad (a ciklusok nyilván sokunkat meg tudnak viccelni) és tudod, hogy mikor milyen ruhát húzz fel azért,  hogy még jobban érezd magad. Tisztában vagy azzal, hogy a ruha igenis fontos része a napodnak. És nem, ez nem a felszínességről szól. Van egy testünk is, amit ápolni, szeretni és használni kell tudni.

Ha te nem így éled a napjaidat anyaként akkor tudd, hogy a lányod sem fogja így élni és a fiad is egy önmagával elégedetlen nőt fog választani magának társul. Ami lássuk be, nem tett túl jót még egy párkapcsolatnak sem.

Sokan az anyaságot használják kifogásnak arra, hogy nincs idejük magukra. Még az alapvető, napi (tényleg néhány perces) arcápolásra, vagy a fésülködésre sem.

Azonban ne feledd el: az anyaság nem kifogás, hanem indok arra, hogy szeresd magad, jól érzed magad a bőrödben. Ha magaddal foglalkozol, azt a gyermekedért (is) teszed, nem pedig a gyermeked ellen. Nem a gyermekedtől veszed el az időd, hanem olyan mintát adsz neki, amitől olyan kapcsolata lesz magával, amilyennek te szeretnéd. Te alkotod az ő jövőjét. Ijesztő? Csak akkor, ha mostantól nem élsz magaddal kapcsolatban tudatosan.

Teszt

Egy gyors tesztet tudok ajánlani neked, amit akár most is meg tudsz csinálni.

Találj 3 jelzőt, amit kívánsz a gyermekednek felnőtt korára. Segítek kicsit: elégedett, tájékozott, boldog, sikeres, higgadt, stb.  (ha többet találsz, az még jobb).

Ezeket a szavakat képzeld el egy 1-10-ig terjedő skálán. Mennyit kívánsz a gyermekednek ebből? 9? 10? Ha megvan, akkor most nézd meg, hogy TE hány pontot adnál magadnak azon a területen? Tudnod kell, hogy ha nem tetszik az amit most látsz, ugyanezt a számot fogja a gyermeked is magán hordozni 20-30-40 év múlva.

Ebben anyaként és szakemberként a segítségedre tudunk lenni Kretter Bea divattervezővel és személyreszabott gardróbtervezővel.

 

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:

Hogyan legyél egyszerre laza és stílusos?

Nőiességed titkának felfedezése, hat egyszerű lépésben

Hogyan alakíts ki pozitív első benyomást?

 

Csodás és tudatos napot kívánok neked!

Laura