3 − egy =

9 + 19 =

Amikor a magazin elindult, elhatároztuk, hogy felkeressük a stílusos nőket, akikkel találkozhatunk Baja utcáin. Az első három stílusos nőről itt olvashattok.  Most ismerjétek meg Szimit és Daniellát, akik nem hagyják, hogy a szürke hézköznapok elnyeljék őket, egyedi, különleges karakterek.

Ördög Szimonetta, avagy Szimimimi nem unatkozik, ezt bátran kijelenthetjük. Több zenekarban is énekel, és Rábl Színpadnál is tevékenykedik, emellett főiskolára jár és rúdsportol. Amikor az interjút készítettem vele, akkor is egy próbáról rohant ki hozzám.

Milyen próba zajlik éppen? Színdarab?

A Rábl színpad darabját próbáljuk. Régóta színjátszózom, általában egyébként zenés-énekes prózai darabokban szoktam résztvenni. 5 évet voltam a Bajai Fiatalok Színházában, 2 éve jöttem a Rábl Színpadhoz.

Több lábon állsz, van még más művészeti tevékenység az életedben. Mesélj erről kicsit!

A zenei, illetve a színházi élet alakítja a mindennapjaimat. Hobbim a rúdsport, ezt fél éve kezdtem el. Eleinte kicsit ódzkodtam tőle, mert fura a megítélése, de az itteni koreográfusunk tartja az órákat, ő mondta, hogy próbáljam ki. Elmentem egy órára, annyira jó a közösség is, így nagyon megtetszett.

Magadtól találod ki a szettjeidet, honnan merítesz ötleteket?

Az Insta meg a Pinterest befolyásol, mint minden fiatalt, de próbálok odafigyelni, hogy magam találjak ki szetteket. Illetve anyukám varrónő volt és ő anno magának varrta a ruháit, nagyon jó stílusérzéke van! Ha valakitől tanácsot kérek, akkor az mindig ő, mindig meg tudja mondani, hogy mivel dobjak fel egy ruhadarabot. Fontosnak tartom a színek harmonizálását, továbbá kényelmesnek is kell lennie a ruhának. Mostanában leginkább az anyagok textúrájával szeretek játszani, például bársony-selyemmel, ez mindig olyan érdekessé tesz egy szettet. Édesanyámtól pár rám maradt ruhadarabot is örömmel felveszek. Szeretem követni a divatot, de pár retro stílusú ruha az ezerszer többet ér, vagy teljesen más benne végigmenni az utcán, mint egy mostani divatú ruhában. Egyébként kiegészítőkkel varázsolom modernebbé őket.

 

6l6c8887-1
A hétköznapokban, amikor nincs fellépés, milyen szetteket részesítesz előnyben? Elmész a kényelem irányába?

Nem. Otthon is szeretek csinosan kinézni. A nőiesség mindenképp fontosabb számomra a divatnál. Szeretem, ha egy ruhadarab hangsúlyozza az alakomat. Ha például felveszek egy lazább nadrágot, akkor ahhoz egy nőiesebb felső dukál. A magassarkúkat kicsit mellőzöm, de lapos vagy telitalpú cipőkkel is igyekszem teljessé tenni az összeállításaimat.

Te hogyan viszonyulsz a fura pillantásokhoz? Mennyire fogadják el a merész összeállításokat az emberek?

Szeretem az érdekes ruhadarabokat, például egy egyszerűbb ruhához egy vicces zoknit felvenni – van egy csomó vicces zoknim! Egyszer végigmentem egy Mona Lisas zokniban a Cirfusz utcán, akkor elég sokan utánam szóltak, de egyébként én ezeken csak nevetek. Elsősorban magamnak öltözködök. Ha nekem tetszik az a zokni, akkor fel tudja dobni az egész napomat. Az ékszereimet szokták dicsérni. Szeretem az egyedi készítésű ékszereket. Ezeket valaki a saját stílusa szerint úgy készítette el, ahogy ő szerette volna.

Szimit megtaláljátok a Rábl Színpadon és a Nézz utána zenekarban.

6l6c8851

A nyüzsgés és nyugalom tervezett harmóniája

Sovány Daniellát a Műhely Magazin megnyitóján ismertem meg, kedves különleges karakternek tartottam már akkor is, ismerjük meg most egy kicsit jobban.  A Mod’art International Hungary végzős diákja, a szülővárosa, Baja. Dini elmondta, hogy sokat jár haza Pestről Bajára, mert igényli az itteni nyugalmat, de szüksége van a nagyvárosi nyüzsgésre is.

6l6c9565Kiskorodban is már érdeklődtél a szép ruhák iránt?

Egyértelműen igen! Mivel édesanyámtól mindig azt láttam, hogy csinos a megjelenése, én is nagy hangsúlyt fordítottam az öltözködésre. Már óvodás koromban is szerettem öltözködni és csinos lenni. A reggeli készülődés során minden nap elhangzott a kérdés: „Anya, ez így divatos?”

Mikor jött a gondolat,hogy ilyen irányban kezdj el tanulni?

Már egészen pici koromban érdekelt a varrás. Folyton ruhákat készítettem a Barbie babáimnak, és általános iskola második osztályában megfogalmazódott bennem, hogy divattervező leszek, ha nagy leszek. Innentől rengeteg ruhát terveztem és még saját divat magazinokat is csináltam, amit mutogattam az osztálytársaimnak. Ez a szenvedély azóta is tart.

Hogy képzeljük el egy elfoglaltabb napodat?

Minden napom igen elfoglalt a gyakorlatias iskolai tanmenet miatt, ami a diplomaévemben sem különb, sőt. Szóval számomra egy átlagos nap egyenlő az elfoglalt nap kifejezéssel. Általában a délelőttömet az iskolában töltöm. Ha az órákkal végeztem, hazamegyek, megebédelek és szükség esetén egy lélekerősítő kávéval/teával megajándékozom magam. Ezt követően folytatom tovább a munkát, az aktuális nap feladatait folytatom vagy befejezem az előző napokról maradt hosszabb projektjeimet. Ez főként photoshop és illustrator használat, kollázsolás, ruhatervezési vagy varrás feladatokból áll. Általában nem szakítom meg a munkafolyamatot más tevékenységekkel (pl. házimunka), mert szeretek dinamikusan és rendszerezetten dolgozni, minden mást az iskolai feladat után csinálok meg. Nagy gondot fordítok a napirendem kialakításában és ettől nem szeretek eltérni, mert akkor a következő napi tervezetre is hatással lehet, ami egy Mod’art-os diák életében kisebbfajta katasztrófához vezet. Ennek a precíz szervezésnek köszönhetően heti egy pesti „görbe este” is belefér és a vasárnapom is szabad. Nagyon odafigyelek emellett arra is, hogy a leterhelő napok ellenére egészségesen éljek, így a napi nyolc óra alvás szent számomra.

Honnan merítesz insporációt?

Igazából bárhonnan. Inspirált már a természet, más tervezők, a társművészetek stb. Nagy hatást gyakorolnak rám a vizuális ingereken kívül a személyes élmények, amiket adott eseményeken szerzek és a nagyvilágban történő dolgok is befolyásolják a művészetem pl: környezetvédelem. Jelenlegi inspirációm a mostani projektemben egy 3D illusztrációkat készítő művész és egy new yorki street-fotós alkotásai.

6l6c9590 6l6c9593

Hol, és milyen kontextusban látod magad 5 év múlva? Mik a terveid?

A jövőmet illetően nincsenek túl konkrét elképzeléseim. Mivel egy kísérletező, nyitott személyiség vagyok, úgy érzem, bármilyen érdekesnek tűnő lehetőséggel élni szeretnék. Nyilván nekem is megvan az „álom melóm” diploma után, amit mindenképp meg szeretnék pályázni. Én 5 év múlva egy divatcégnél tudnám elképzelni magam vagy itthon, vagy külföldön. Fontosnak érzem, hogy a márkaalapítás előtt lejárjam a saját kis utam, ami nemcsak tapasztalattal bővíti a tudásom, hanem a márkám gondolatát is segít teljessé formálni, hiszen ehhez előtte ki kell taposnia az embernek az útját a szakmában.

 

Mint látjuk a lányok mind, egytől-egyig az önkifejezésük fontos részeként élik meg a stílusukat. Nem erőltetik, ösztönösen jön nekik külső inspirációs források alapján, hogy a személyiségükhöz legjobban passzoló szetteket összerakják, a misszió sikeresnek tekinthető. Érdemes néha egy kicsit körbenézni, merésznek és nyitottnak lenni, még akkor is, ha kinevetik a nekünk örömet okozó zokninkat. 

// Ha te is úgy érzed, hogy kilógsz a sorból, akkor jelentkezz a bea@amuhelymagazin.hu e-mail címen! //

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is: