8 − 2 =

tizennyolc + kettő =

Tudod, hogy mit gondolnak rólad mások a találkozásotok után? Milyen az első benyomás a személyedről? Gondolkodtál már ezen? Egy gyors tesztet adok most a kezedbe magaddal kapcsolatban.

Írj néhány sort, mindegy, hogy mit, csak fejből írd. Figyelj arra, hogy minél több mondat legyen benne. Ha ezzel megvagy, akkor vizsgáld meg a nagy kezdőbetűidet a mondatok elején. Ugyanis az írásban a kezdőbetű szimbolizálja azt, ahogy először viselkedsz. Szó szerint a kezdésedet hivatott megmutatni neked.

Nézzük, hogyan is elemezd a kezdőbetűidet. Egyrészt fontos a betű mérete. Mindig a többi betűhöz viszonyítsd, az utána következő szavakhoz. Ha sokkal nagyobb, akkor bizony szereted felhívni magadra a figyelmet. Ha kisebb, akkor rejtőzködőbb típus vagy. Az első típus könnyebben mutatkozik be egy idegennek, míg a második típus jobban szereti, ha bemutatják.

Másrészt a betűd megformálása is sokat elárul rólad. Ha egyszerűen, nyomtatott betűvel oldod meg a kezdést, az egy oldottabb, természetesebb, lazább indítást jelöl. Ha plusz vonalakat, hullámokat, a tanult alap ABC-hez képest cifra betűket használsz, akkor ott egy tudatos, látványos, esetleg formális indítást részesítesz előnyben.

Fontos hogy tudd, nem tudsz és ne is akarj mindenkiben pozitív benyomást kelteni. Ez idő és energia pazarlás, hiszen képtelenség. Nagyon fontos, hogy lásd, nem csak rajtad múlik ez. Hiszen nem mindegy, hogy kivel találkozol. Valakinek szimpatikus vagy, valaki viszont nagyon távolinak érez magától. És ez a kulcs. Ha hasonlónak érez valaki magához, akkor szimpatizálni fog veled. Ez egy természetes és hasznos szelektálás mindenki számára.

Ami viszont fontos, hogy tudatos tudsz-e lenni akkor, amikor tétje van az első benyomásnak.

Azok a személyek, akikhez mások csatlakozni akarnak, néhány nagyon egyszerű módszert használnak. Ezeket tulajdonképpen bárki elsajátíthatja.

Néhányat most elárulok neked közülük:

  1. Ha felhúzod a szemöldököd, miközben bemutatkozol, ösztönösen szimpatikusabb leszel. Próbáld ki most. Mi történik az arcoddal? A szemeid kerekebbek lesznek, a szád is kissé mosolyra áll. A babáknál is ugyanez a tekintet jelenik meg, mikor örülnek. Erre ösztönösen reagálunk pozitívan.
  2. Figyelj a másikra. Kérdezd vissza a keresztnevét nyugodtan, ha elfejeltetted. Mindenkinek saját maga a legjobb témája. A neve pedig egy vele. Így azt fogja érezni, hogy tényleg érdeklődsz iránta. (Ha valaki a férjezett nevén mutatkozik be, kérdezd meg, hogyan szólíthatod.)
  3. Alapvető, de bármi másra is rákérdezhetsz. Indíts dicsérettel. A lényeg, hogy róla legyen szó, érezze, hogy a középpontban van. A mai világban mindenki rohan. Ha valaki azt érzi, hogy tényleg figyelsz rá, meg fogsz neki ragadni. Hidd el.
  4. Az egész testedet fordítsd felé. Nem elég, ha a fejeddel jelzed, hogy figyelsz rá. A lábaid, a kezeid is forduljanak felé.
  5. Ne menj hozzá túl közel. Nem tudhatod, hogy hol kezdődik és hol végződik a másiknál az a terület, ahova már nem akar beengedni téged. Lehet, hogy még meg is érintenéd, rátennéd a kezed a vállára. Könnyen lehet, hogy belelépsz az intimszférájába, ami viszont mindent, amit addig felépítettél szét fog rombolni.
  6. Figyelj a hangszínedre is. Ha egy kisbabához beszélsz, vagy egy kedves emléket mesélsz el valakinek, magasabb hangszínt használsz. A magasabb hangszínt nem tudatosan, de örömteli élményekhez kapcsoljuk. Így, kezdésnél a másik fél azt fogja érezni, hogy örülsz annak, hogy láthatod.

Vannak helyzetek, amikor nem beszélhetsz a másikkal, pusztán lát téged. Elmegy melletted az utcán, vagy messziről vesz észre. Figyeld meg, hogy az emberek zöme szomorú, vagy unott arcot vág az utcán. Ha észreveszel egy mosolygós arcot, attól te is felderülsz. Az egyenes tartás és a mosoly az egyik az alapja, hogy pozitív első benyomást kelts a másikban, ha ő csak lát téged.

Mindenkinek van énmárkája. A tied az, amit akkor mondanak rólad, miután kimentél a szobából. Az önismeret mellett, egy-egy könnyű technikával is tudod segíteni, hogy olyan véleménnyel legyenek rólad az első benyomás alapján, amit szeretnél. Ha továbbtanulnál, keress meg itt! 

Ha tetszett a cikk ezeket is olvasd el: