14 + 10 =

14 + 17 =

Nőként gyakran megnézed a nőket az utcán, felkelti figyelmed a kisugárzásuk, az öltözködésük? Idegesít, hogy te nem érzed jól magad a bőrödben? Nem tudod, milyen az egyéni stílusod? Megsúgok neked egy végtelenül egyszerű megoldást arra, hogyan találd meg az egyéniségedhez illő stílusod, hogyan alakíts ki gyorsan és könnyen használható outfiteket.

Dolgoztál azon, hogy megismerd önmagad, kitöltöttél egy-két személyiségtesztet, netán voltál Lauránál személyiségkép elemzésen, akkor nincs más dolgod, mint elkezd magadhoz igazítani a ruhatáradat. Vegyél egy jegyzetfüzetet, hiszen pontokba szedtük neked a teendőket.

  1. Önismeret

Ki vagy te? Kinek akarsz látszani? A személyiséged megértése, segít rádöbbenteni arra, hogy mit kell viselned, ez a két dolog összefügg. Emiatt van az, hogy egyes ruhákról az üzletben úgy vélekedsz, hogy “ez nem én vagyok”.

  • Szakíts egy kis időt arra, hogy írsz egy listát azokkal a jelzőkkel, melyek a leginkább jellemeznek téged, belülről. Emeld ki azokat, melyek azt mutatják, hogyan akarod láttatni magad a környezetednek, például egyedi, klasszikus, vicces, modern, erős, dinamikus stb.
  • Válassz ki hármat ezek közül, melyek a legjobban jellemzik a legerősebb tulajdonságaidat. Tegyük fel, hogy stílusrecepted az előkelő szó. Akárhányszor vásárolsz, és nem vagy biztos a dolgodban, tedd fel magadnak a kérdést: mondhatom azt róla, hogy előkelő? Amennyiben a kérdésre egyértelműen nem a válasz, akkor azt nem érdemes megvásárolni, ha nem akarod, hogy ott üljön évekig címkével a szekrényben.
  1. Kérj segítséget szakembertől

A stílustanácsadók abban segítenek, hogy megtaláld a stílusod és összerakd a tökéletes ruhatárad. 

Hogyha nagyon elveszett vagy és kevés az időd, netán nem rendelkezel “shopping-génnel”, akkor a stílustanácsadó megmutatja neked, hogyan küzdj meg célirányosan és gyorsan a rengeteg lehetőséggel, amit a boltok kínálnak. Ebben segít az alkat és színtanácsadás is, melyben Kulik Anett stílustanácsadó tud segíteni. Személyes tanácsadást a bea@amuhelymagazin.hu e-mail címen tudsz igényelni, de figyeld workshopjainkat is a témában.

workshop 5

  1. Tudd meg, mi tesz boldoggá

Megkérdezted magadtól, hogy mi is az, amit szeretsz, vagy mi az, amit nem, a jelenlegi ruhatáradban? Tudni azt, hogy hogyan érzed magad a ruháidban és hogy mit szeretsz viselni, sokkal könnyebbé teszi a vásárlásokat. 

Ülj le és elemezd a kedvenceidet, fókuszálj azokra a ruhákra és kiegészítőkre, melyek boldoggá tesznek.

  1. Mi az, amit nem szeretsz?

Merthogy van olyan, akit a negatív kiindulópont motivál. Ez nem baj, akkor kezdd el ezeket összeválogatni, aztán rájössz arra is, hogy mi az, amiben jól érzed magad.

Ha ezeken túl vagy, állíts össze magadnak egy új ruhatárat, alapdarabokat az életed különböző eseményeire. Kezdheted a munkahelyi viseletekkel és a hétvégi szettekkel. Ezeket úgynevezett kapszula gardróbnak hívják: ruhadarabok, melyek sokféleképpen illeszthetők össze egymással.

  1. Játssz, próbálj és alkoss

Már van elképzelésed arról, hogy milyen színek, formák állnak jól, tudod azt, hogy mi szeretsz és mit nem, itt az ideje, hogy játssz az oufitekkel. Állíts össze szetteket magadon és hogy még hatásosabb legyen a művelet, fotózd is le (tükörben vagy szelfibottal). Ezzel a módszerrel előre összeállított szettjeid lesznek, amiket azonnal tudsz használni, ha sietsz valahova. Ha megunod időközben, vagy új darabok kerülnek a gardróbba, akkor érdemes megismételni ezeket a lépéseket.

A tudatos öltözködés időt és energiát igényel. Van, akinek benne van a vérében, mindenki más megtanulhatja a hiteles stílus kialakításának tudományát. Ha időt és türelmet áldozol magadra, netán stílustanácsadó segítségét is kéred, akkor egy kevés gyakorlattal a nulláról építheted fel személyes stílusod.

 

Ha tetszett a cikk, akkor olvasd el ezeket is: