tizennyolc + kilenc =

7 − hét =

Hogyan képzeled el az esküvői szetted? Klasszikus, hagyományos vagy minimál, modern ruhát szeretnél? Mutatok neked alternatívákat, ha igazán egyedi és különleges öltözékben akarsz férjhez menni.

Rozgonyi Vikivel, a Viktoria Rozgonyi Bridalwear tervezőjével a Mod’Art International keretei közt ismerkedtünk meg. Jelen voltam a divattervező diploma- és debütáló kollekciójának előkészületeinél. Vikivel azóta is jó kapcsolatban vagyunk és több divateseményen is segítettünk egymásnak. Mikor felvetettük, hogy a cikkhez vidéki tehetségeket keresünk, ő volt az első, aki eszembe jutott.

Véleményem szerint Viki egy olyan fiatal tehetség, aki képes megreformálni a magyar esküvői divatot és sikerült olyat alkotnia, ami a ruhaköltemények művészi valóját egy mindenki számára befogadható vonallá ötvözi. Nagyon ízlésesen kombinálja a márka melankólikus elemeit a hagyományos jegyekkel.

Viki a diploma óta számos divatbemutatón szerepelt, többek között a Budapest Central European Fashion Week Young Talents bemutatóján is.

Mi volt a személyes indíttatásod, mikor megalkottad a márkát?

Alapvetően a márka az iskolai éveim harmadik szemeszterében forrta ki magát. Akkor vált teljessé a sok évnyi ismerkedés saját magammal, amit a divat nyelvére le tudtam fordítani. Mivel a Mod’art International Hungary előtt már elvégeztem egy egyetemet grafikai szakon, már nem volt kérdés számomra, hogy majd a későbbiekben ezt a tudásomat kamatoztatni fogom-e a tervezés során is. Célom az volt, hogy a saját világom asszociáljon a márka esszenciájával.

Hogyan írnád le a Viktoria Rozgonyi karakterét?

Az individuális gondolkodásmód jellemzi a brand-et: egy esküvői vonalat gondoltam úgy újra, hogy megmaradjon az egyensúly és a hangulatvilág a hagyományos bridalwear viselet és egy szürreális világ között. A sziluettek hangulat-szavai az álom, a tudattalanság, a vágyakozás, tisztaság, letisztultság, légies rétegek, bátorság és a mélység.

Mit kínálsz a menyasszonyoknak?

Számomra a potenciális célközönségbe tartoznak azok a menyasszonyok, akik elrugaszkodnak a tökéletességtől és elég bátrak ahhoz, hogy a nagy napon kitűnjenek merészségükkel és áthághatják az elvárásokat. Természetesen ez nem ilyen szélsőséges, nagyon sok olyan apró részlet létezik, ami önmagában sok, viszont az egésszel egységet alkot. Összességében jelenleg is a visszafogottabb ruhákat tervezem és kivitelezem, de már sok felkérést kaptam a bevállalósabb leendő aráktól is.

cintidani-175Forrás: https://www.facebook.com/lorettartphotography/ba 0708-horzForrás: https://www.facebook.com/gadgetfoto/

 

A tervezővel, Rozgonyi Viktóriával a +36/30-733-7708 -as telefonszámon, illetve a reverie.rozgonyi@gmail.com e-mail címen lehet felvenni a kapcsolatot.

Ha tetszett a bejegyzés, ezeket is ajánljuk neked: