tizenkettő − négy =

1 + 7 =

Általánosan elmondható, hogy sajnos él a sztereotípia az emberekben – még magukban a vidékiekben is, –  mely szerint Budapesten kívül az élet unalmas, az emberek egyszerűek. Ez a cikk ezt az állítást hivatott megcáfolni, interjúalanyaink mind, egytől egyig különleges, stílusos, színes és egyedi karakterek egy vidéki kisváros, Baja forgatagából. Azt teljesen laikusként, mindenféle pszichológiai ismeretek és tanulmányok nélkül megállapítottam, hogy az extravagáns öltözködési stílus, és a színes életmód összefügg. Legyen szó egy egyedi hobbiról, vagy különleges elfoglaltságokról, de lássuk a példát a riportot adó hölgyeken keresztül.

Kató Zsófia, aki mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A sorozatunk felszólalói közt a legfiatalabb. Mesélt nekünk a kiteljesedéséről, a foglalkozásáról, és megosztotta a titkát, a tuti szettek összeállításáról.
Mit üzennél azoknak, a vidéki nőknek, akik nem mernek kilépni a megszokott kereteikből, nem merik felvállalni az extrém karakterüket?

Hogy mindent saját magukért, a teljes, boldog énjükért tesznek! Nekem mióta ilyen rövid a hajam, azóta érzem azt, hogy “megérkeztem”. Nem véletlen, nem tudok és szeretnék változtatni rajta, mert ezzel a hajstílussal érzem magam 100%-osan igazi Zsófinak. Rengetegen meg szokták jegyezni, hogy mennyire jó a hajam, és az “én nem szeretem a rövid hajú nőket, de ez nagyon tetszik” típusú mondatokat hallom… ami kifejezetten feldob.

Én mindenkinek azt továbbítom, hogyha valaminek a gondolatával játszol egy ideje, mi tart vissza? CSINÁLD! És élvezni fogod.

Ha jól emlékszem, egy időben te állítottad össze egy bajai bolt szettjeit, az internetes oldalára. Mi adja/ adta ehhez az ihletet?

Részben a sok Pinterest vizsgálgatás, de a szetteket önállóan állítottam össze. Megfogtam egy ruhadarabot, amit ki szerettem volna emelni, hozzá válogattam, ami az én ízlésemnek megfelelt, még egy cipő egy táska és kész is volt az outfit. Nagy örömmel viseltem őket, legszívesebben mindet hazahoztam volna!

Szempilla rakással is foglalkozol. Mit tapasztaltál, a hölgyek akik pillát rakatnak nálad, mit kapnak egy ilyen kezelés után?

Énidőt!  A legjobb érzés, hogy akkor csak velük foglalkozom, közben pihennek és szépülnek is. Ezt minden nagybetűs Nő imádja, nekem pedig a legjobb érzés, amikor a végén az őszintén árulkodó szemüket nézem. És boldogan, kipihenve, megszépülve távoznak, tele hálával.

Varga Mária, Mara a 6. x-en túl olyan életet él, amelyet bárki megirigyelhetne. 
Miért tartod fontosnak, hogy a megjelenésed mindig makulátlan legyen és stílusos, akár egy ilyen kis városban is, mint Baja?

Úgy alakult ki az öltözködési stílusom, hogy az egykori munkahelyemen  vezető pozícióba kerültem, főmérnök voltam az élelmiszeriparban. Szinte minden nap kellett tárgyalnom külföldi, illetve magyar illetőségű  partnerekkel, egyéb cégek képviselőivel, és fontos volt a megjelenésem. Úgy kellett felöltöznöm ezeken a tárgyalásokon, ahogy illik : diszkréten, de csinosan.  Ezért egy ismerősömön keresztül egy nagykereskedésben találtam magamat, ahol francia és olasz tervezésű ruhákat gyártottak. Negyedévente elmentem Budapestre, és 5-6 szettet vásároltam.

Már nem vagy aktív dolgozó, stílusod nem sokat változott.

Megőriztem a mai napig a szokásaimat, pedig nyugdíjas vagyok 63 éves. Ez az embernek szokásává, mentalitásává, életfilozófiájává válik, imádom a szép ruhákat.

Az évtizedek alatt a ruhaméretem, és értelemszerűen a korom is változott, így ennek megfelelően kellett változtatnom rajta. Manapság már inkább sportosan-elegáns stílusban érzem jól magamat. Imádom, ha van egy egyszerű szettem, és ahhoz felvehetek egy extrém dolgot, ami tüll, szőrme, vagy egy nagyon jó bizsu. Az extravagáns egy kulcsszó nálam. Egy időben extravagáns stílusban öltözködtem, ebből talán még maradt a mai napokra is.

Az extravagancia elmondható az életedről is, nem minden korod béli hölgy él ilyen életstílusban : sokat utazol, festeni jársz Budapestre, illetve koncertekre, akár Párizsba…   

Igen, teljesen kilógok a kisvárosi közegből. Nyilvánvalóan az értelmiségi nők körében, azért sokan hasonlóan élnek. A mostanra kialakult életvitelem valószínűleg fakad abból, hogy egyedül élek. Amikor dolgoztam top managerként, nem volt időm szórakozni, most próbálom megvalósítani az álmaimat. Tanulok angol nyelvet, ami szórakozás, öröm, hasznát is veszem az utazásaimon.  Amikor befejeztem a karrieremet, több időm maradt arra, hogy utazzak a világban.

Fontosnak tartom, mert meg kell ismerni más emberek kultúráját. Mindenütt lehet tanulni sok mindent, szélesedik a látóköröd. Ez egy jó dolog, alakítja az ember gondolkodásmódját, etikai, erkölcsi értékrendjét, életfilozófiáját.

A másik szerelmem a festészet,  elkezdtem Pesten art stúdiókba járni, és workshopokon festek, immáron már Baján is van erre lehetőség, ez egy nagyon kedvelt programom.  Nagyon kellemes légkör vesz körül ezeken az órákon, és mindig boldogan jövök ki a stúdióból. Az utolsó nagy favoritom a hobbifotózás. Baján kezdtem el tanulni. Elvégeztem az alapkurzust, és elkezdtem a csajokkal fotózgatni járni. Innen alakult ki egy szenvedélyem, a természetfotózás.  Hetente több alkalommal napfelkeltét fotózok a Gemencben, feltöltöm az internetre, és ha valakinek megtetszik egy képem, az nekem boldogság!

Molnár Eszter a 30-asok táborát erősíti. A közszférában dolgozik, irodában, mindez szöges ellentéte annak, ahogyan felöltözik az átlagos hétköznapon. Gyakran megy el hajmodellnek, és szerelmese a DIY holmiknak.
Mindig nagyon ízléses az összképed, akár az öltözködésedet tekintve, akár a sminkedet nézve. Miért tartod fontosnak, hogy minden nap ,,Eszteresen” lépj ki az utcára?

A sminkelést nem szoktam túlzásba vinni, szempillaspirál és tus. A színes tusokat most nagyon szívesen hordom.

Az ,,Eszteresedést” pedig az önbizalmam fejlesztése okán kezdtem el pár éve, miután véget ért a sötét bő ruhákba való öltözéses életszakaszom. Színesen a nap is jobban indul!

Van egy instagram profilod, a @meszteruha, amelyen a kedvenc szettjeidet szoktad közzétenni, kiegészítőstől. Miért hoztad létre, és mi az apropója?

Minden szettem előtt tartok egy főpróbát, és van, hogy erről fotó is készül. Az előbb említett fotók kapcsán merült fel bennem, hogy ezekkel a képekkel lehetne kezdeni is valamit. Aztán pár napig gondolkodtam a néven, így született ez a szójáték a nevemmel, a MEszteRuha, majd így született az oldal is.

Nagy mestere vagy a kiegészítőknek. Hogy jött az ötlet, hogy gyártani is fogod őket?

Elég régóta készítek kiegészítőket magamnak, sokszor meglévő tárgy kap kiegészítő funkciót. pl régi táska anyagból lesz medál stb. Szeretem mert kikapcsol és egyedi is. Szeretem az alkotást magát, készítettem már bőrtáskát, szoktam rajzolni is, a bútor átalakítások, a varrás és a fotózás vannak most felfedezés alatt.

Mint látjuk egy kis merészség igenis kell a személyiségünk kiteljesedéséhez. Mindegy hol élsz a világban, tedd meg azt, amitől igazán kereknek érzed az életedet. Egy kis kreativitás, egy csipetnyi nyitottsággal csodákra képes, tanulj a stílusos csajok példájából!

Ismersz magad körül egyedi, stílusos nőket, netán férfiakat? Vagy te magad imádod a különleges ruhadarabokat és szeretsz különlegesen öltözködni? Írj kommentet és megkeresünk. Légy a stílusos közösség tagja!