1 × négy =

20 − tizennégy =

Vagyunk néhányan, akiket nem különösebben mozgat meg a divat és a trend, mégis szeretünk stílusosan öltözködni. Van, aki egyenesen imádja, ha utánanéznek a férfiak (még nagyobb elismerés, ha a nők), más a maga komfortérzete miatt válogatja úgy a ruhadarabjait, hogy azok jól illeszkedjenek, nem csak egymáshoz, de az aktuális trendekhez is. Hiszen trendinek lenni szexi, azt sugározza, hogy lépést tudunk tartani a világ sebes megújulási tempójával.

Egy ideje nagyon sok platform szól a feminizmusról, egyenlőségről, támogatják az egyenlőséget. A divatházak olyan ruhákat terveznek, amiben a nő magabiztosnak és erősnek érezheti magát. A kifutókon az igazi nőt látjuk megjelenítve, aki olyan ruhát visel, amiben kényelmesen érzi magát. Végre eljött az a pillanat, amikor nem kell megszenvedni a szépségért. Hiszen az amúgy is relatív.

A HFDA által szervezett Budapest Central European Fashion Week magyar tervezői közül és a fast fashion új kollekcióiból válogattam nektek most. Lássuk mi az a 10 top trend, öltözéktípus, minta, szín, szabásvonal, amit azonnal beépíthetsz a ruhatáradba (ha még nincs benne).

1. Öltönyben nőiesen

Coco Chanel éllovasként kezdte viselni a 20-as években a férfiak ruhadarabjait, ami elég gyakran keltett felháborodást. Ma már nem kell megküzdenünk a csodálkozó, netán lenéző tekintetekkel, bátran viselhetjük, mert ma már trend.

Aeron, Nanushka, H&M, Zara, Zoób Katti

2. Katonás nőiesség

Kezeslábas, kabát vagy felső, minél több zseb van rajta, annál jobb. Praktikus és karakán darabok, határozott, harcos személyiségeknek. 

Tomcsányi, Cukovy, Zoób Katti, H&M

3. Farmer minden mennyiségben

A farmer, úgy vélem soha nem megy ki a divatból, ellenben gyakran változtatja a formáját. Vissza-visszajönnek fazonok, kicsit másként, vagy akár ugyanúgy, úgyhogy remélem nem dobta ki a család a régi farmerokat, répaszárú, trapéz, bőszárú darabokat, vastag pántos kötényruhákat, hiszen most simán felveheted.

Abodi Dóra, Cako, Nanushka, Mango, Zoób Katti

4. Elő a csinos lábakkal

Igaz, ami igaz ritkán merjük megmutatni a lábunkat, nagy százaléka a nőknek a testén a lábát, vagy annak valamelyik részét utálja a legjobban. Az a helyzet, hogy legtöbb esetben alaptalanul, testképzavar miatt. Nyáron amúgy is kényelmes egy ilyen darab, nem kell arra figyelni folyton, mint egy ruha esetében, hogy ne villants. Ha keresnél elegáns fazont, vagy lazát, szerencséd van, hiszen bőven akad választék a magyar tervezőknél is.

Sármán Nóri, H&M, Nanushka, Nanushka, Cako

5. Vállat villants

De nem akárhogy: csak a felét. A 2019 nyárnak egy vadiúj vonulata ez, ami régóta nem volt már a trendek között. Köszöntsétek hát a félvállas szabású ruhadarabokat.

6. DIY batikolás

Csináld magad batikolt mintákat biztosan készítettünk már, mondjuk iskolásként kézműves órán, de nincs olyan, aki nem ismerné, hiszen ez is visszatérő motívum. 

Tipp: olyan ruhadarabokkal, vagy kiegészítőkkel viseld, aminek nincs mintája.

 

Elysian, Zara, Mango, Zara, H&M

7. Printkavalkád

Ki ne szeretné az egyedi printeket? Animal print, pöttyös, absztrakt minták tűnnek fel idén a kifutókon, sőt ezeket bátran keverik is a tervezők.

Figyelem! Nem mindenki kezébe való a minták keverése egy szetten belül. Némi művészi érzék szükséges hozzá.

H&M, H&M, Tomcsányi

Nanushka, Sentiments Couture, Nanushka, Nanushka

Zara, Cukovy, Zara, Cukovy, Zara

PeterMero, Nubu, Zoób Katti

8. Szivárványszínek, gyümölcsszínek

Lehet körömvirág sárga, levendula lila, korall, égszínkék. Úgy trend-követő, ha az teljesen egyszínű.

Tomcsányi, Nubu, Nanushka, Nanushka, Zoób Katti

9. Púderszínek trendje

A finom nőiesség, a lágy, légies textilekben és a halvány árnyalatokban bontakozik ki. 

10. Újragondolt szabásvonalak

Az asszimmetria izgalmas vonalait kihasználva, a tervezők teljesen új és egyedi sziluetteket alkottak. Esztétika tanárom mondta anno gyakran, hogy “a szimmetria unalmas”. Mai napig nem kopott az emléke ennek a kijelentésnek, hiszen ezeket a ruhadarabjaimat szeretem a legjobban.

Artista, Nubu, Aeron, Artista

Bőven van választék, az olyan egyedi ruhák terén, melyeket gyönyörűen be lehet illeszteni a ruhatárba, személyiségünknek megfelelően. Merjünk egyediek lenni, hiszen az nem jelent rossz értelemben vett különcséget. 

Legyél trend-követő, de egyedi és stílusos, a saját személyiségedhez hiteles és önazonos!

*Képek forrásai: bcefw.com, BCEFW  facebook oldala, és a márkák hivatalos weboldalai.

 

TIPP Olvasd el a szépségideálról szóló cikkeinket is.