2 × 2 =

3 × 5 =

Nemrég zajlott a Gellért – A divat strandja pályázatának díjkiosztója. A tervezők az 40-50-es évek stílusára és hangulatára kellett új fürdőruha kollekciót hozzanak a kifutóra. Én magam is pályáztam a Glamorous hips mini-kollekcióval.

Az új vonal a női ideál 1944 tavaszán telt és karcsú. Nem az atlétavállas csípő nélküli, hosszú derekú flapper, hanem egy lágyabb vonalú gömbölyűbb vállú, telt csípőjű, nagyon karcsú hölgy. Ez a hölgy erősen emlékeztet a negyven év előtti divatdámára, de azért mégis más. Elővettük anyáink tollas kalapját, a puffos ujjakat, a csipkét, a zsabót. De más az alak amire felvesszük, s más a mód, ahogyan felvesszük. Új ötletekből és régi emlékekből keverték a divatot 1944 tavaszán.”- írja a Budapesti Divat Modellalbum. Ekkor jelent meg a pin-up kifejezés az angolban, ami kifejezetten a vonzó modellekre volt értendő, igazi szexszimbólumok voltak. Csillogás és hírnév jellemezte a címlaplányok szakmai életét. A Glamorous hips mini-kollekció ugyanezt a csillogást kívánja visszaadni, a fénylő fémes és az ezüst anyag segítségével, ezekkel a 2013-as trendszínek kékes árnyalatai alkotnak egészet. Személyiségemből adódóan, ellentétekbe ütközik a fém és a légies muszlinok anyagszerűsége, az ezüst textília és a tengerkék muszlinok színe, de a kollekció egészében harmonikusan egészítik ki egymást.

NYERTESEK -I. helyezett – Károlyi-Kovács ViktóriaII. helyezett – Csabai ZitaKülöndíjas – Szépligeti ÁgnesMég több fotó itt: https://www.facebook.com/gellertfurdo/photos_albums