19 − 17 =

Szeretek tervezni. Nem csak ruhákat, hanem eseményeket is. Nemrég a húgom, Réka lánybúcsúját szerveztük meg, a most oly divatos, Palm Springs témakörben.  Amikor kitaláltuk a témát, sajnos még nem voltak tele a boltok pálmalevelekkel, flamingókkal és kaktuszokkal, de ha most szervezel hasonló partit, akkor igen könnyű dolgod lenne, hiszen az összes népszerű üzlet csordultig van tropical formákkal és mintákkal.

Néhány tipp: HOGYAN SZERVEZZ FELEJTHETETLEN ÉS (A LEGFONTOSABB) STíLUSOS, KÖZHELYMENTES, A MENYASSZONYT NEM KELLEMETLEN HELYZETBE HOZÓ MEGLEPETÉS LÁNYBÚCSÚT, egy kismamákkal, és kisgyermekes anyukkal teli csapattal.

  • KINEK SZERVEZED? – Első dolgod az legyen, hogy átgondolod, a menyasszony személyiségéhez milyen téma illene. Könnyebb dolgod van, ha megnézed, milyen stílusban dekorálja a lakását, vagy hogyan öltözködik, esetleg mi a munkája. Ha belőtted a stílust, máris kitalálhatod a hozzá illő témát, lehet az egy karakteres film (vagy az ő kedvenc filmje), lehet az egy sztár, egy város stb. Esetünkben tehát Palm Springs, Kalifornia sivatagi városa lett. Tehát jöhet minden ami pálma, flamingo, kaktusz, ananász, limonádé … és mivel Réka szeret fotózni, soha nincs rajta a családi képeken, ezért úgy döntöttünk hívunk fotóst, hogy megörökítse a vissza nem térő pillanatokat. Ezúton is köszönjük Molnár Csilla!
  • TÖKÉLETES HELYSZíN – Ha már megvan a téma, keresd meg a környéken a megfelelő helyszínt (a gyerekek miatt nekünk fontos volt, hogy a közelben legyen). Vedd figyelembe a büdzsét. Mi össze szoktuk pótolni a teljes parti árát, de fontos letisztázni már az elején a lánybúcsús csapattal a limitet. Esetünkben mi sem illett volna jobban, mint egy medencés hely, Baján a már jól bevált Gombeach szálláshelyen: az aranyos, készséges tulaj (itt a reklám helye) mindenben rendelkezésünkre állt.
  • DEKORÁCIÓ – Tavasszal még nem dúskáltak a boltok ilyen jellegű dekorációkkal, de azért nem volt nehéz dolgunk így sem, hiszen már fellelhetőek voltak a nyári kollekciók. Legfontosabb elemét a partinak, az óriás flamingo úszógumit, mégis a netről rendeltük, fele annyiért, mint az üzletekben. Aztán jöhetett a terítés, mivel szeretünk jókat enni, fontos volt, hogy milyen lesz az asztal és nem mellesleg a drink bár. Műanyag helyett papír tányérokat, poharakat és kisebb edényeket vettünk (hogy ne kelljen mosogatni utána), amibe a kisebb déli gyümölcsöket tettük. Hozzá illő szalvéta, pálmalevél alátét (ami saját kezűleg készült filcből), asztalterítő, és különböző témába illő dekorációs tárgyak, lámpák, díszek. Szerettünk volna azért, egyenruhában díszelegni, a  hatás kedvéért flamingo pinkbe öltözött mindenki és Rékának egyedi feliratos pólót nyomtattunk: girlfriend, fiance, wife felirattal.
  • KAJA – Ezt egyszerűen megoldottuk (főleg a gyerekek és időhiány miatt), hogy senkinek ne legyen dolga előtte: rendeltünk pizzát. De természetesen az asztal roskadozott gyümölcsöktől: eper, banán, ananász, áfonya, málna … mindehhez limonádét és pezsgőt ittunk, aki ihatott erőset az gin tonikot fogyasztott.
  • FORGATÓKÖNYV – Fontos, hogy legyen egy jól átgondolt forgatókönyved, ami alapján le tudod vezetni a lánybúcsút, de akár fel is oszthatod a csapat tagjai között a feladatokat. Menyasszonyunk csak annyit tudott, hogy aznap valamikor lesz a lánybúcsú, de nem tudta, hogy hol és mikor. Tudtuk, hogy aznap egy próba sminkre és hajra, ezért kamu helyszínt és időpontot adtunk meg neki. Vőlegénye volt segítségünkre abban, hogy egy kitalált sztorival hozza oda Rékát. Meg is érkeztek, felcsendült a kedvenc száma, welcome drink (pezsgő eperrel – kismamáknak szigorúan gyerekpezsgő), megkapta a kezdő túlélő készletét (ami tartalmazta a pólót, fürdődresszét, csillámtetkókat) és kezdődhetett a buli. A feladatokat elrejtettük. Ezeket kézzel készült térképek segítségével kellett megtalálnia az udvar teljes területén. Minden feladat után kapott egy ajándékot (ezeket témához illően vásároltuk meg). Néhány extra ajándék, amit nem hagyhattunk ki: pénisz alakú rúzs, a lánybúcsús csapat puszi-festményéhez, arany színű lánybúcsús tetkók a wish-ről, bugyik különböző eseményekre, flamingós torta a bajai Mama Műhelyből.
  • FELADATOK – A net tele van lánybúcsús feladat ötletekkel. Gondold át, mi az ami a menyasszonynak a tűréshatárán belül van, mi az amit szívesen csinálna, és mi az amit nagyon nem. Réka egy elég prűd csaj, szóval igyekeztünk olyan feladatok elé állítani, ami illik a személyiségéhez, kedves, szép emlék marad számára. Azért azt sem felejtettük el, hogy ez egy lánybúcsú, úgyhogy egy kis pikantériát vittünk a dologba, ami a vőlegényhez kapcsolódik, de ez inkább maradjon berkeken belül.

INNEN TÖLTSD LE A LEGJOBB FELADATVÁLOGATÁST

 

0