tizenöt − tíz =

kettő × 4 =

Az elmúlt két évben nagy fordulatokat vett a magánéletem és a szakmai életem is. Azt hittem fel vagyok készülve egy gyerek érkezésére, de rá kellett jönnöm már nagyon az elején, hogy egyáltalán nem. A karrierem elkezdett stagnálni, aztán teljesen leállt. Elfogadtam, hogy most a kicsi az első, most nekem az a dolgom, hogy vele foglalkozzak.

Első gondolataimat erről itt olvashatod.

Meg kellett birkóznom a bűntudattal, amiért elvesztem a törzsvendégeimet, amiért ha éppen írok, nem a kicsivel foglalkozok, amiért nem tudok rájönni, hogy miért sír annyit, vagy miért nem tud aludni éjjel. És akkor jöttek a szokásos beszólások innen-onnan, hogy miért alszik veletek a gyerek, miért adsz neki pépeset, miért adsz neki darabosat, miért hordozod, miért nem állsz fejre, ha semmit nem értesz … szóval jócskán beálltak a változások mindenféle szempontból. Ha eddig határozott voltam, és mindenről volt egy pontos elképzelésem, az most szertefoszlott.

Léna már több, mint egy éves. Egy idő után elkezdett összeállni minden, azt hittem magától, de rájöttem, hogy nem. Ugyan nem volt tudatos, de először tisztáztam magamban és elfogadtam, hogy mit tudok irányítani és mit nem. Ezzel egy olyan nyugodtság vett körül, ami rávezetett, hogy időt kell hagynom magamnak, hadd sodródjak kicsit – persze a csendes háttérirányítással együtt -, az énidő, új emberek megismerése, régi kapcsolatok felfrissítése mind segítségemre volt ebben. Feltöltődtem.

Pozitívan és feltöltődve, már a mindennapjaink is könnyebbek lettek a kicsivel. Már tudtam figyelni a babára, a férjemre, a család egészére és magamra is, persze ez még mindig nem a tündérmese a moziból, de olyan nem is lesz soha. A gyereknevelés nagyon sok önismereti teszt. Sok mindenre jöttem rá magammal kapcsolatban, amiről előtte fogalmam sem volt, sokkal jobban megfogalmazható már, hogy hol vannak a határaim, milyen típus vagyok, mennyire vagyok elvi beállítottságú, mennyire vagyok öntudatos vagy óvatos.

Ezek segítettek hozzá, hogy a karrier terveim is egyenesbe kerüljenek, és elkészüljön az üzleti terve egy új koncepciónak, álomnak, mely hamarosan megvalósításra kerül.

Hogyan tudod te is könnyebben venni a változásokat?

  1. Ne harcolj ellene, fogadd el, hogy vannak szar napok.
  2. Hagyj magadnak időt a feldolgozásra, barátkozz a gondolattal.
  3. Ismerd meg magad jobban.

38519178_2018804524837434_4594356542647566336_o